• news.cision.com/
  • Miltton/
  • KFC inleder exklusivt samarbete med svenska världsstjärnan i puckelpist, Walter Wallberg

KFC inleder exklusivt samarbete med svenska världsstjärnan i puckelpist, Walter Wallberg

Report this content

KFC har vuxit snabbt i Sverige de senaste åren. Under 2022 har bolaget redan hunnit öppna två nya restauranger och i höst öppnar ytterligare en ny KFC i Jönköping. Företaget har varit aktiva på sociala medier med stora framgångar och högt engagemang på bland annat TikTok med hjälp av influencers. Nu inleder KFC sitt första långsiktiga ambassadörskap i Sverige tillsammans med världsstjärnan i puckelpist, Walter Wallberg.

KFC (Sverige) har under en längre tid varit på jakt efter en lämplig profil inom träning och hälsa, som kan vara ambassadör för varumärket i Sverige. Nu har man äntligen hittat rätt och inlett ett tvåårigt samarbete med Walter Wallberg. Walter är en av Sveriges starkast lysande FreeSki stjärnor och har bl.a en Junior VM titel i bagaget tillsammans med flertalet pallplatser i Världscupens puckelpist samt nu senast ett OS Guld från Beijing. Inte nog med att KFC och dess följare på sociala medier kommer kunna följa Walters liv med träning och tävlingar runt om i världen, redan nu avslöjar företaget också att de kommer att släppa “Walter-produkter” på utvalda restauranger.

 

“Genom samarbetet med Walter hoppas vi på KFC nå ut till fler unga aktiva människor. Vi tycker han passar perfekt som ambassadör för KFC, eftersom han både är en träningsprofil och genuint tycker om vår mat,” säger Jesper Hollstrand, marknadschef på KFC Sverige.
 

Walter uttryckte själv i intervjuer efter OS-guldet i Kina, att han inte var så förtjust i den lokala maten och att det var KFC som räddade honom. “Vi blev väldigt glada av att höra det och på den vägen är det,” fortsätter Jesper Hollstrand.

 

På KFC’s meny kan man hitta många produkter med högt proteininnehåll och samtidigt lågt kaloriinnehåll, något som är fördelaktigt i samband med träning. Tillsammans med Walter vill KFC förmedla detta primärt till den yngre målgrupp kategorin där Walter har många följare.

 

“Jag ser mycket fram emot att dra igång mitt samarbete med KFC. Jag gillar verkligen deras mat och det ska bli kul att dela min vardag med träningar och tävlingar runt om i Sverige och världen tillsammans med dem,” säger Walter Wallberg.

 

Samarbetet kommer framförallt att figurera i Walters egna kanaler såsom Instagram och TikTok men givetvis kan Walter även dyka upp här och var i KFC’s egna kanaler.

 

 Om NSP Holding AB och KFC Sverige

Nordic Service Partners Holding AB (NSP) grundades 2004 och är idag ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. NSP:s verksamhet omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och omfattar 45 Burger King-restauranger i Sverige och 19 i Danmark samt 14 KFC-restauranger i Sverige.

 

KFC är en amerikansk restaurangkedja med inriktning på kyckling. KFC har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA och har över 800 000 medarbetare. KFC rankas som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med cirka 24 000 restauranger i cirka 145 länder. KFC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Kajler
Digital Marketing Manager
NSP Holding AB

+46(0)702 71 40 78

maria.kajler@nspab.com

Prenumerera

Media

Media